Om 'nye Agora' på Psykologisk.no

Det nærmer seg 'nye Agora', med rebelltreff på MESH på torsdag – og med åpent seminar på Nasjonalbiblioteket på fredag. Psykologisk.no har intervjuet Agorakomiteens leder, Beate Nordby Schwensen.

Agora-seminaret har blitt holdt i regi av Institutt for aktiv psykoterapi (IAP) hvert år siden 1999, unntatt i fjor, da ble det en pause. Nå er seminaret tilbake i nytt format, men i samme ånd – her er det lov å være litt rebelsk.

Årets seminar har fått navnet «Nye» Agora. Beate Nordby Schwensen er leder av komiteen og sier til Psykologisk.no at det var på tide å gi arrangementet en ny vri.

Tidligere har seminaret vært holdt i november på Leangkollen hotell i Asker. Nå skal det skje på gründer-huben MESH ved Spikersuppa i Oslo. Istedenfor to seminardager og parallelle foredrag blir det nå én sosial medlemskveld med underholdning og inspirasjon på torsdag, og et samlet seminarprogram på fredag.

– Det overordnede målet for Agora har alltid vært å lage en «høyere himmel» over virket vårt som psykologer, blant annet ved å hente inspirasjon fra tilgrensende fagfelter, sier Beate Nordby Schwensen til psykologisk.no.

Også i år kommer en person fra et litt annet felt: Egil Hove Olsvik er blant annet filosof og ansatt på Politihøgskolen, men har mye kunnskap også om psykologi.

Årets internasjonale trekkplaster er Peter Kinderman, professor i klinisk psykologi ved Universitetet i Liverpool og tidligere leder av den britiske psykologforeningen. Han har mange tanker om hvordan helsevesenet kan forandres, og dette passer godt med hovedtematikken for årets Agora-konferanse: veivalg i helsetjenesten.

Hele intervjuet finner du her.